Ja, in China komt officieel nog steeds malaria voor. In de provincie Yunnan wordt aangeraden om malariatabletten te slikken.
Het is een feit dat je aan malaria kunt overlijden. Als je op de gebaande paden blijft en de highlights bezoekt in Sri Lanka dan hoef je geen malariapillen te slikken en is de kans op malaria klein (nooit uitgesloten). Het is met kinderen in ieder geval essentieel om de volgende voorzorgsmaatregelen te nemen:

- Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET. Gebruik wel DEET speciaal voor kinderen met een lagere concentratiegraad.
- De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet als er geen airconditioning is.
- Krijg je koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.

Wij hebben zelf geen malariatabletten geslikt met een kind van 4 jaar erbij en zijn überhaupt nauwelijks gestoken door muggen. Als er echt een malaria epidemie in een bepaalde regio is, dan is de bevolking normaal gesproken daarvan op de hoogte.