Kan je in Zuid-Afrika uit de kraan drinken?

Laatste reactie 25/08/2017 21:41 door Evelien
· Markeren als ongelezen
Mireille Steegmans 8 maanden geleden geplaatst
De berichtgeving over het drinken van kraanwater in Zuid-Afrika is tegenstrijdig. Er wordt door velen die al langer in Zuid-Afrika wonen gezegd dat je gewoon kraanwater kunt drinken in Zuid-Afrika. Door anderen wordt uitdrukkelijk gezegd dat er gebruik moet worden gemaakt van filters en zelfs gekookt water voor het wassen van kleding.

Feit is dat het drinkwater in Zuid-Afrika zeer goed staat aangeschreven, dat is ook uit onderzoek gebleken. Het drinkwater in Zuid-Afrika is kwalitatief gewoon echt goed en dus drinkbaar voor ons. Water uit de kraan is zelfs vaak lekkerder dan water uit de fles. Natuurlijk wisselt de smaak van het water in Zuid-Afrika wel. In Tsitsikamma is het drinkwater bijvoorbeeld erg lekker. In Port Alfred zit er veel chloor is het water en is het drinken dus niet echt aan te raden qua smaak.
Evelien Phoa 3 maanden geleden geplaatst

Afgelopen januari zijn we in de omgeving van Kaapstap en de Westkust geweest. Het water is er inderdaad drinkbaar, al smaakt het soms wel een beetje 'chloorig'. Dit is makkelijk te verhelpen door er een schijfje citroen in te doen :)

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 10 April 2017 om 12:37
Aantal lezers 5
Aantal reacties 2